Prostor

KLUB KOCKA

Splitski underground klub, kojeg vodi Koalicija udruga mladih, ušao je već u drugo desetljeće postojanja. Svih ovih godina ugostili smo tisuće bendova i umjetnika, izložbi i drugih događanja iz Hrvatske, regije i svijeta. Zajedno sa demo bendovima, mladim umjetnicima i posjetiteljima osmišljavali smo kulturnu i subkulturnu vizuru grada Splita. Ponosni smo što su i danas mnogi poznati splitski alternativni bendovi i umjetnici svoje karijere započeli upravo u ovom prostoru.
KOCKA je smještena u podrumu Doma mladih, na više od 1000 m2 nalaze se multimedijalna galerija, knjižnica slobodarske literature, centralni izvedbeni prostor s dvije pozornice i kapacitetom od 700 ljudi, glazbeni studio, community radio, studio za produkciju, sito tiskara, garderoba, spavaonica i kuhinja. KOCKA radi svakodnevni program za mlade gotovo cijele godine.

Molimo sve posjetitelje da se ne zadržavaju u okolini kluba zbog buke koja se pripisuje nama. Unaprijed zahvaljujemo onima koji ovu molbu shvate ozbiljno. Ostale molimo da se prisjete svog ponašanja kad se budu žalili da nema programa ili prostora za mlade u Splitu. U klub je zabranjeno unošenje oružja, stakla, metala, opijata i svega ostalog neprimjerenog za klub mladih, a prekršitelji će dobiti zabranu ulaska.

GALERIJA

Galerija ima stalni program koji koordinira Koalicija udruga mladih te (osim KUMa) prostor koriste udruge Mavena, QueerAnArchive i drugi za izložbe, performanse, edukativne i radioničke sadržaje. Prezentiramo mlade suvremene umjetnike i različite medije umjetničkog izražavanja.

KNJIŽNICA OPEN BOX

Knjižnica ‘Open Box‘ koja djeluje kroz udrugu ‘Aktivist‘ oživjela je početkom 2013. godine preuzevši dio knjiga od nekadašnje knjižnice ‘Dislexije’. Trenutno brojimo petstotinjak knjiga, spremni smo na suradnju s drugim knjžnicama istog karaktera, a i primamo donacije “odbačenih” knjiga koje vam samo skupljaju prašinu. Građa se može posuđivati besplatno, a ‘Open Box’ posjeduje neke od domaćih, ali i stranih časopisa, fanzina, newslettera i pamfleta.

Naći ćete nas u prostoru kluba ‘Kocka’, iznad galerije 😉

Knjižnica je domaćin društvenim događanjima, promocijama knjiga, fanzina i časopisa, glazbenim večerima, večerima poezija te večerima društvenih igara i čajankama.

Ukoliko želite više informacija o knjižnici, radnom vremenu, posudbi knjiga ili imate želje za suradnjom, javite nam se!
Kontakt: openbox.st@gmail.com

STUDIO 3/4

Studio 3/4 je udruga koja se bavi glazbenom produkcijom, poticanjem mladih i neafirmiranih bendova i njihovom promocijom.
U prostorima kluba Kocka, postoji studio za probe bendova i snimanje/produkciju te je cilj studija približiti mladima mogućnost kvalitetnog snimanja demo materijala, sa krajnjim ciljem jačanja glazbene scene mladih.

KLFM RADIO

Community radio KLFM izniknuo je na ostacima radija KL te je njihova želja “biti medij koji informira i educira te besramno otvoreno govori i svira, medij posvećen svima koji nisu i koji se ne osjećaju dijelom gomile, bez obaveze da bude masovan i najslušaniji”.
Slušajte na klfm.org ili ih posjetite u našem podrumu!