Objavljeno 19.12.2017.

KOCKA SA STILOM POZDRAVLJA 2017. GODINU!

Klub Kocka će 2017. godinu ispratiti iznimno rasplesanim i raznolikim produženim vikendom: četiri uzastopna dana glazbe i zabave kao priprema za ulazak u još uspješniju i veseliju godinu!
Pozvani ste biti dijelom programa koji će od 22.12. do Božića donijeti sljedeća događanja:

22.12. – This Is Your House w/ Dulash (Kvalitat, Ljubljana)

Od Italo Disco do Acid House zvuka, u petak 22.12. – za početak praznika, vodi nas Štefan Cerjak aka DULASH. Štefan je DJ i producent iz Ljubljane, suosnivač je Scienceofuse projekta i osoba iza Gumitwist partija, a u zadnje vrijeme se uglavnom bavi novom večeri u klubu K4 – “Kvalitat”, kroz koju je već prošlo nekoliko respektabilnih gostiju kao što su Mike Burns, Marcel Vogel, DJ Sotofett, Gilb’r, te naši Legalize Lambada.

Od 2012. godine aktivan je i u produkcijskim vodama, te je izdavao pod imenima Stashman i Balconia Q na Chilli Space kompilaciji.

https://www.residentadvisor.net/dj/dulashderdj
FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/1915905805394085/

23.12. – Sahra w/ Daliborovo granje + Zagušljivi Dim
Kocka će 23.12.2017. ugostiti dva hrvatska benda u usponu – Daliborovo granje i Zagušljivi dim!

Daliborovo granje je instrumentalni psych/post-rock projekt iz Čakovca.
Pod budnim okom su terapija.net-a koji prati izdanja labela Slušaj Najglasnije – Listen Loudest, preko kojeg je i izdan prvijenac ovih anonimnih Međimuraca.
Bez vokala, samo instrumental. Prepoznatljiv psihodelični/stoner zvuk čine specifičnim koristeći oživljavajući tradicionalne međimurske melodije, ali i kombinirajući math i prog rock elemente s orijentalnim arabeskama.

Zagušljivi dim je tročlani bend čiji stil odlikuju psihodelično-ritualni dijelovi i mistični riffovi. U ovom sastavu Zagušljivi dim je relativno nov i trenutno snima svoj prvi materijal i dimni ritual.

Muzičku selekciju prije, za vrijeme koncerta i bućkuriš nakon donosi mistična Pharah.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

https://www.sound-report.com/koncerti/klub-mocvara-dead-meadow-daliborovo-granje-2016-06-05
https://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=23076
https://soundcloud.com/daliborovo-granje

https://www.facebook.com/zagusljividim/
FACEBOK EVENT:

https://www.facebook.com/events/134788030538605/permalink/135026630514745/

24.12. – Pips, Chips & Videoclips
Nakon čak tri dana rasprodanog Vintagea, Pipsi stižu i u Split! U Klubu Kocka, 24.12. zajedno s njima ćemo dočekati Božić 😀

Pipsi su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni – pravi su primjer modernog pop sastava.
Pips, Chips & Videoclips svojm karijerom pokazuju kako je moguće izdići se iznad uskih okvira sredine u kojoj su nastali i stvarati glazbu i “predstavu” oko nje na svjetskoj razini. Riječ je o bendu koji profesionalnost uzima kao svoj “modus operandi”, uvijek spremnom ispuniti očekivanja publike, bez obzira na okolnosti. kazalištima u osam najvećih hrvatskih gradova.

U međuvremenu, Pipsi se okreću i Internetu kao savršenom mediju za komunikaciju s obožavateljima i nove eksperimente www.pipschipsvideoclips.com, rad izvrsnog mladog Web dizajnera Tomislava Turkovića, bio je središnjim mjestom zbivanja mnogih projekta, pionirskih za hrvatsku pop scenu.
Preko Web sitea benda organiziran je i natječaj za remiks pjesme “Motorcycle Boy” (uz “Dan, Mrak” i “Narko”, treći CD singl “skinut” s albuma “Bog”), te natječaj za dizajn omota nadolazećeg albuma “Drveće i rijeke”.
Ako ih gdjekad ugledaš, putniče namjerniče, ne boj se I priđi bliže! PC&VC shuttle obilazi svijet!

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/318748591961962/

 

25.12. – Psydvent w/ Atriohm

Već peti put za redom Kocka tradicionalno krade Božić i pretvara ga u nešto sasvim drugo. Pet godina je prošlo otkako na ovaj datum dolaze razni psytrance izvođači, kolektivi i umjetnici, a floor se uvijek tresao pod vašim plesnim cipelicama i odašiljao na tonu pozitivne energije kuda god je stigao. U znak zahvale na podršci, ovaj put Kocka priprema nešto veliko i nezaboravno.U goste dolazi ni manje ni više nego Atriohm – ime koje je čistom produkcijom i specifičnim fraktalnim zvukom oblikovao forest žanr. Atriohm je postao jedan od sinonima za forest psy trance. Trenutno izdaje za kultni Parvati records, a zadnji EP je izdao točno prije godinu dana pod nazivom „Million years dance“.
Upriličenju spektakla uvelike će doprinijeti gosti iz Hrvatske: Uyulala, Nixon, Nocturnal i Allan iz Kaos lab kolektiva, Pavillion, Geometrik deko koji je restaurirao svoje neidentificirane svijetleće objekte te Gen, domaćin koji će zatvoriti zabavu.

Vidimo se u zvučno vizualnoj akrobaciji na Božić!

***********************************

https://soundcloud.com/atriohm

FACEBOOK EVENT:

https://www.facebook.com/events/521754158180256/

Više iz objava

Objavljeno 20.09.2017.

KREĆE NOVA SEZONA U KOCKI

Još samo 2 dana i otvaramo vrata Pročitaj više

Objavljeno 13.08.2017.

Otvorenje izložbe 10.08.2017. | Inkubacija | Luka Jakić & Luka Matulić

Kao i posljednjih nekoliko godina, Koalicija udruga mladih obilježava Međunarodni dan mladih 2017. i to organizacijom noćnog programa, dnevnih akti...

Pročitaj više
Objavljeno 11.08.2017.

MDM17 | BRUKA 10-12.08.2017

  Dom mladih i klub Kocka vec su preko 15 godina mjesto okupljanja mladih umjetnika, glazbenika, kulturnih djelatnika koji se bave kreativnim ...

Pročitaj više
Sve objave