Objavljeno 11.08.2017.

MDM17 | BRUKA 10-12.08.2017

 

Dom mladih i klub Kocka vec su preko 15 godina mjesto okupljanja mladih umjetnika, glazbenika, kulturnih djelatnika koji se bave kreativnim radom, a pred nekoliko godina prostor je narušen prebojavanjem u crno. Ovakav imidž postojecim korisnicima ne udovoljava u smislu poticanja kreativnosti i poštovanja prema prostoru za stvaranje, a kroz oplemenjivanje prostora slikama (a kasnije, eventualno, i objektima, rasvjetom) bi se privukla i potencijalna mlada publika, te bi se time ostvarila održivost publike i stvaranje novih generacija aktivnih mladih.

Ocekuje vas otvoreno dvorište na kojem ce biti postavljene klupe i stolovi, a mladi artisti ce uz pratnju glazbe stvarati murale u predvorju Kocke (zid kod skate parka, spiralne skale, sami ulaz).
Gradani mogu konzumirati svoja pica u dvorištu, komunicirati s umjetnicima i davati sugestije. Vecina umjetnika prvi put se susrece sa street artom te je ova višednevna akcija zapravo prilika za probijanje leda i iskušavanje mladih umjetnika u domeni i mediju koji nikad prije nisu koristili. Kreativan rad u ugodnom rezidencijalnom prostoru poslužit ce kao alat za rušenje barijera i osjecaja srama (bruke) s kojima se umjetnici redovito susrecu.
Istovremeno se ostvaruje akcija kojom se mladim umjetnicima daju nove prilike, umrežavaju se splitski umjetnici na zajednickom projektu, stvara se prostor za nastavak projekta i daljnje razmjene umjetnika u i iz Splita u druge gradove, ali i na medunarodnoj razini.

ARTISTS:

Anxio
Karlo Arkhieri/Osker
Cardak
Luka Jakic
Mrtvo Tijelo

_____________________________________________
The club’s courtyard will become an art venue, as the club’s resident DJs will play music from dawn till dusk, alongside local artists who will embellish the interior and exterior walls of Dom mladih building with their fresh murals. The event is open for everyone to hang out and consult the artists.

Aktivnost je dio programa obilježavanja Medunarodnog dana mladih 2017. u koordinaciji Savjeta mladih Grada Splita, a uz financijsku podršku Grada Splita.

Organizator
KOALICIJA UDRUGA MLADIH
COALITION OF YOUTH ASSOCIATIONS

 

Više iz objava

Objavljeno 19.12.2017.

KOCKA SA STILOM POZDRAVLJA 2017. GODINU!

Klub Kocka će 2017. godinu ispratiti iznimno rasplesanim i raznolikim produženim vikendom: četiri uzastopna dana glazbe i zabave kao priprema za ul...

Pročitaj više
Objavljeno 20.09.2017.

KREĆE NOVA SEZONA U KOCKI

Još samo 2 dana i otvaramo vrata Pročitaj više

Objavljeno 13.08.2017.

Otvorenje izložbe 10.08.2017. | Inkubacija | Luka Jakić & Luka Matulić

Kao i posljednjih nekoliko godina, Koalicija udruga mladih obilježava Međunarodni dan mladih 2017. i to organizacijom noćnog programa, dnevnih akti...

Pročitaj više
Sve objave