Udruge

AKTIVIST

Udruga mladih za promicanje aktivizma “Aktivist” je nevladina organizacija koja djeluje od 2005., sa sjedištem u Splitu. Kroz volonterski rad i organizaciju koncerata, društvenih večeri, razmjene robe, buvljaka, ekoloških akcija, čitaonica, knjižnice te akcija „Food not bombs“, Aktivist teži jačanju lokalne kulturne i subkulturne scene, zaštiti ljudskih i životinjskih prava, te potiče kreativan i kvalitetan angažman mladih.

Uz veličanje vrijednosti kao što su humanost, solidarnost, ekološka osviještenost i poštivanje različitosti, Udruga podržava slobodarske ideje, građanske inicijative i izgradnju autonomnog civilnog društva kroz nenasilne metode.

FAP

fap

Udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva Foto Audio Projekt predstavlja zalaganje za utemeljenje trajne kulturne i umjetničke institucije, radi zadovoljenja kulturnih i umjetničkih interesa kako izvođača tako i poklonika audiovizualnog stvaralaštva, te popularizacija tehnologija namijenjenih visoko vrijednoj reprodukciji glazbe, kao i promicanje tehničke i glazbene kulture.

Udruga se bavi fotografijom, glazbom, videom, te ostalim audiovizualnim stvaralaštvom kroz organizacije izložbi, koncerata, radionica, predavanja te ostalih načina kojim će doći do audiovizualnih poklonika.

KLFM

aktivist

Nakon prestanka rada jedinog radija u boji, radija KL, boje koje su ostale u nama ne želimo pretvoriti u bezlične tonove sive. Naš sunčani grad, stoga, moramo nastaviti obasjavati kroz novi radio – radio KLFM.

Naša je misija i želja nastaviti sa svim onim iskričavim i živim glazbenim programima. Želimo biti medij koji informira i educira te besramno otvoreno govori i svira, medij posvećen svima koji nisu i koji se ne osjećaju dijelom gomile, bez obaveze da bude masovan i najslušaniji. Želimo dati prostor vrhunskim sportašima koji nisu plaćeni milijunima i za koje malotko zna, navijačima koji, možda bolje od skupo plaćenih funkcionera, znaju kako voditi klubove, petogodišnjacima koji se razumiju u politiku bolje od debeloguzih ministara…

Informativnim ćemo programom utjerati strah u kosti onima koji kradu i lažu, a glazbenim blokovima unijeti dašak globalnog u ovo naše i lokalno.

Drukčiji, možda elitistički, ali nikad snobovski – to je ukratko opis nekadašnjeg radija KL i, shodno tome, onoga što bi KLFM, kao njegov direktni sljednik, trebao biti.

NOĆNA LEPTIRICA

nocna

Udruga  “Noćna leptirica” je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga  slobodno udruženih umjetnika i drugih građana koji u njoj ostvaruju svoje osobne i zajedničke interese, te javne potrebe u umjetnosti i kulturi, a poglavito u području mode,dizajna i umjetnosti.

Cilj i svrha Udruge je promicanje i razvitak mladih neafirmiranih umjetnika te edukacija i poticaj u kreativnom stvaralaštvu na područjima mode, dizajna i likovne umjetnosti.

Djelatnosti Udruge su:

Udruga je u svom dosadašnjem djelovanju samostalno i kroz rad KUM-a ostvarila mnoge suradnje sa mladim umjetnicima, organizirala izložbe i slične manifestacije, organizirala i sprovela kreativne i edukativne radionice na područjima likovnog stvaralaštva s naglaskom na rad s mladima i za mlade, te im  pružila priliku za promociju vlastitog talenta i rada u sredini bliskoj njima te im pružila podršku u počecima njihovog izlagačkog djelovanja.

U budućem radu, uz pomoć srodnih udruga i organizacija nadamo se što boljem, kvalitetnijem i raznolikijem programu rada i aktivnosti članova.

ROMB

romb

-1999. KUU ROMB i KUU VICTOR su organizirali Međunarodni festival kreativnog nereda “Grlimo se morem” , koji se održao u Splitu od 13. do 20. kolovoza, ponudivši više kazališnih predstava, koncerata, plesnih i kazališnih radionica, te izložbe fotografija i instalacija. Spomenuti festival privukao je stotinjak izvođača te više tisuća građana.

-2001. Međunarodni festival kreativnog nereda “Grlimo se morem” u organizaciji KUU ROMB, slijedio je ideju festivala iz 1999. godine i sastojao se od radionica koje su se održavale tijekom dana (kazališne i plesne), kolektivnih improvizacija, zatim kazališnih i plesnih predstava, koncerata i ostalih glazbenih događanja, koji su se održavali tijekom večeri.
Festival je okupio 150 izvođača iz cijele Europe (Španjolska, Francuska, Nizozemska, Mađarska, Bugarska, Italija, Makedonija…), 100-tinjak sudionika radionica te više tisuća splićana i turista, a naišao je i na dobar odjek u medijima.

-2002. STmovement festival omogučio je umjetnicima urbane scene (DJ-ima, writterima, MC-ima) natjecanje i dokazivanje kroz kreativno izražavanje, te im dao priliku da prikažu svoj rad. Festival je okupio veći broj natjecatelja kao i korisnika.

-2004. Stvaraonice – radionice sito-tiska, fotografije, videa, grafitta, DJ-inga, te niz glazbeno scenskih događanja u Klubu KOCKA

-2005. Međunarodni projekt između Sarajeva i Splita SàßS te niz glazbeno scenskih događanja u Klubu KOCKA

-2006. Međunarodni projekt između Sarajeva i Splita SàßS , te niz glazbeno scenskih događanja u Klubu KOCKA.

-2007. Ekstenzija međunarodnog projekta između Ljubljane i Splita SàßS , te niz glazbeno scenskih događanja u Klubu KOCKA

-2008. i 2009. Veliki karnevalski party na Voćnom trgu u Splitu na kojem su nastupili dj-evi iz Francuske, Srbije, te Hrvatske, koji je okupio oko 4000 splićana.
2008.-Terence Fixmer (Paris)/Crobot crew(Zg)/Electric Factory(Bg)
2009.-Xinobi (Portugal)/ Banana rejv (Bg) )

– 2011. glazbeno scenska događanja u klubu KOCKA

glazbeno scenska događanja u klubu KOCKA:
Darkwood dub, Edo Maajka, TheBeatFleet, Leut Magnetik, Elemental, Let3, Disciplin A Kichme, Svadbas, Yammat, Marčelo, Pips chips & videoclips, Majke, Darko Rundek, Dječaci, Jinx…

SOK

sok

Udruga za promicanje korištenja sustava otvorenog koda “SOK”

www.sok.hr |
http://wiki.sok.hr/index.php/Main_Page |

Udruga SOK provodi program Razmjena vještina od listopada 2007. godine. Cilj programa je okupiti i međusobno povezati osobe koje su zainteresirane za otvorene računalne programe. Program je nastao po uzoru na sličan program koji se od 2004. godine odvija u Zagrebu.

STUDIO 3/4

stuido


Studio 3/4 je udruga koja se bavi glazbenom produkcijom, poticanjem mladih i neafirmiranih bendova i njihovom promocijom.
U prostorima kluba Kocka, postoji studio za probe bendova i snimanje/produkciju te je cilj studija približiti mladima mogučnost kvalitetnog snimanja demo materijala, sa krajnjim ciljem jačanja glazbene scene mladih.

Neki od bendova koji su svoje materijale stvorili u studiju: